urology

Sëmundjet e traktit urinar

Urologjia është një pjesë e kujdesit shëndetësor që merret me sëmundjet e traktit urinar mashkullor dhe femëror (veshkat, ureterët, fshikëza dhe uretra). Ajo gjithashtu merret me organet mashkullore qe ndikojne ne riprodhim.
Urologët diagnostikojne dhe trajtojne nje game te gjere semundjesh.

Urologët diagnostikojne dhe trajtojne nje game te gjere semundjesh.

Urologët diagnostikojne dhe trajtojne nje game te gjere semundjesh.
· Infeksionet e shpeshta të traktit urinar.
· Pamundësia për të kontrolluar urinimin (mosmbajtje urinare).
· Gjak në urinë (hematuria).
· Kushtet e sistemit riprodhues të mashkullit, duke përfshirë hiperplazinë beninje të prostatës (BPH, ose prostatën e zmadhuar).
· Cistiti intersticial (fshikëz e dhimbshme).
· Kanceri i fshikëzës, veshkave dhe prostatës.
· Gurët në veshka.
· Prolapsi i organit të legenit.
· Probleme të lindura të traktit urinar (probleme me traktin urinar me të cilin keni lindur).

Ekzaminime te rendesishme

Uro- CT

Echo veshkash apo abdominal totale

Ro-grafi e aparatit urinar

Analiza laboratorike