rrethnesh1

Shërbimet Mjekësore

Laboratori

Wellness Clinic disponon një laborator të teknologjisë së fundit, i cili ofron një gamë të gjerë të aparaturave të avancuara, të cilat përdorin metodologjinë më të përparuar për diagnostikimin e hershëm të sëmundjeve të ndryshme.

Imazheria

Imazheria është një degë e mjekësisë që përdor teknologjinë e imazhit për të krijuar imazhe të trupit të pacientit për qëllime diagnostikuese dhe trajtimi. Kjo përfshin teknologjitë si radiografia, ultratingujt, skanimet CT (komputerizuar), skanimet MRI (rezonanca magnetike), skanimet PET (pozitron), që ndihmojnë në identifikimin dhe vlerësimin e sëmundjeve dhe dëmtimeve në trup.

Check up

Një “Check-up” apo kontrolli mjekësor periodik, është një ekzaminim mjekësor i përgjithshëm i kryer për të vlerësuar gjendjen e përgjithshme të shëndetit të një personi, edhe pse nuk ka simptoma të dukshme të sëmundjes. Ky proces përfshin një sërë testeve dhe ekzaminimeve për të vlerësuar funksionimin e përgjithshëm të trupit dhe për të zbuluar shenjat e mundshme të sëmundjeve të vonshme ose të rrezikshme për shëndetin.

Kardiologji

Kardiologjia është një degë e mjekësisë e specializuar në studimin, diagnozën dhe trajtimin e patologjive të zemrës dhe sistemit të qarkullimit të gjakut, duke përfshirë shqyrtimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe menaxhimin e tyre terapeutik nëpërmjet përdorimit të teknikave diagnostike dhe protokolleve terapeutike të specializuara.

Endokrinologji

Endokrinologjia është një degë e mjekësisë e specializuar në diagnostikimin dhe trajtimin e patologjive të cilat kanë të bëjnë me sistemin endokrin, duke përfshirë sëmundje që lidhen me disfunksionet hormonale.

Reumatologji

Reumatologjia është një degë e specializuar e mjekësisë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve reumatizmale, të cilat karakterizohen nga inflamacioni i kyçeve, muskujve, kockave, dhe në raste të rënda, mund të ndikojnë në organet e brendshme si veshkat, mushkëritë, enët e gjakut dhe truri.

Ortopedi

Ortopedia është një degë e specializuar e mjekësisë dhe kirurgjisë, e cila merret me studimin, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve dhe problematikave muskuloskeletale në trupin e njeriut.

Gjinekologji

Gjinekologjia është një degë e mjekësisë e specializuar në studimin e fiziologjisë dhe patologjive të sistemit riprodhues femëror, si dhe në trajtimin dhe kujdesin për shëndetin e grave nëpërmjet monitorimit të rendimentit menstrual, kujdesit në shtatzëni dhe menopauzë, dhe identifikimin dhe trajtimin e çdo komplikacioni të mundshëm.

Neurologji

Neurologjia është një degë e mjekësisë e specializuar në studimin dhe trajtimin e çrregullimeve të sistemit nervor, duke përfshirë sistemin nervor qendror, si trurin dhe palcën kurrizore, si dhe sistemin nervor periferik, i cili përfshin të gjitha elementët nervorë, duke përfshirë strukturat në sy, vesh dhe lëkurë.

Urologji

Urologjia është një specialitet kirurgjikal që përfshin diagnostikimin dhe trajtimin e problematikave të rrugëve urinare dhe organeve riprodhuese të meshkujve dhe femrave. Ky specialitet është rezultat i një përqasje të thellë dhe njohurive të gjera në fushat e mjekësisë interne, pediatrisë dhe gjinekologjisë.

Gastroenterologji

Gastroenterologjia është një degë e mjekësisë e specializuar në studimin e funksionimit normal dhe trajtimin e sëmundjeve të traktit gastrointestinal, duke përfshirë ezofagun, stomakun, zorrët e holla, zorrën e trashë dhe rektumin, si dhe organet anësore si pankreasi, fshikëza e tëmthit, kanaleve biliare dhe mëlçia.

Pediatria

Pediatria është një degë e mjekësisë e specializuar në kujdesin mjekësor të foshnjeve, fëmijëve dhe adoleshentëve, duke përfshirë diagnostikimin, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve dhe problematikave të tyre të shëndetit në tërësi, që nga lindja deri në moshën 18 vjeç.

Nefrologjia

Nefrologjia është një degë e mjekësisë e specializuar në studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të sistemit të urinës dhe të organeve të lidhura si veshkat, uretrat dhe fshikëzat. Kjo përfshin ndërhyrjen në sëmundjet e veshkave, siç janë infeksionet e veshkave, hipertensioni i lidhur me veshkat, sëmundjet e veshkave të lidhura me diabetin (nefropatia diabetike), dhe çrregullimet e traktit urinar.

ORL

Otolarinologjia është një degë e mjekësisë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të organeve të veshit, hundës dhe fytit, përfshirë infeksionet e veshit, problemet e dëgjimit, alergjitë dhe sëmundjet e fytyrës dhe hundës.

Okulistika

Okulistika është një fushë e mjekësisë që merret me diagnostikimin, trajtimin dhe kujdesin për sëmundjet dhe problemet e lidhura me sytë dhe sistemin vizual. Kjo përfshin diagnostikimin dhe trajtimin e shumë gjendjeve të ndryshme, siç janë miopia, hipermetropia, astigmatizmi, katarakta, glaukoma, si dhe sëmundjet e lidhura me retinën dhe nervin optik.

Alergologjia

Alergologjia është një degë e mjekësisë e specializuar në diagnostikimin, trajtimin dhe menaxhimin e alergjive dhe çrregullimeve të lidhura me sistemin imunitar të organizmit. Alergologët trajtojnë reagimet alergjike të ndryshme, si alergjitë e ushqimit, alergjitë e frymëmarrjes, alergjitë e lëkurës, alergjitë e insekteve, si dhe alergjitë sezonale (si alergjitë e polenit).

Pneumologjia

Pneumologjia është dega e mjekësisë e specializuar në diagnozën, trajtimin dhe kujdesin për sëmundjet dhe problemet e sistemit të frymëmarrjes, veçanërisht të mushkërive dhe bronkëve. Kjo përfshin sëmundje të tilla si astma, bronkiti kronik obstruktiv (BKO), pneumoni, tuberkulozi, sarkoidoza dhe fibroza cistike.

Dermatologji

Dermatologjia është dega e mjekësisë e specializuar në diagnostikimin, trajtimin dhe kujdesin për sëmundjet dhe problemet e lëkurës, flokëve dhe thonjve. Kjo përfshin një gamë të gjerë të gjendjeve të lëkurës, përfshirë aknet, ekzemën, psoriazin, kancerin e lëkurës, infeksionet fungale dhe bakteriale të lëkurës, si dhe çrregullimet e flokëve dhe thonjve.

Onkologjia

Onkologjia është dega e mjekësisë e specializuar në diagnostikimin, trajtimin dhe kujdesin për pacientët me kancer. Kjo përfshin njohjen dhe menaxhimin e sëmundjeve të ndryshme onkologjike, si kanceri i gjirit, kanceri i mushkërive, kanceri i prostatës, kanceri i kolonit, kanceri i mushkërive të trashë, dhe shumë të tjera.

Hematologji

Hematologjia është dega e mjekësisë e specializuar në studimin, diagnozën, trajtimin dhe kujdesin për sëmundjet e sistemit hematopoetik, që përfshin gjakun, mëlçinë, indet e kuqe të gjakut, indet e bardha të gjakut dhe trombocitet. Kjo përfshin sëmundje si anemia, leukemia, limfoma, mieloma, tromboza, hemofilinë, dhe shumë të tjera.

Sëmundjet infektive

Sëmundjet infektive janë sëmundje që shkaktohen nga mikroorganizma të ndryshëm si bakteriet, viruset, fungi, dhe parazitët. Këto mikroorganizma mund të shkaktojnë infeksione në trupin e njeriut duke hyrë dhe përhapur në inde të ndryshme, duke shkaktuar simptoma të ndryshme dhe rreziqe për shëndetin. Disa prej semundjeve infektive më të njohura janë gripi, ftohjet, kolla, infeksionet urinare, infeksionet e lëkurës, pneumoni, meningiti, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST), si dhe shumë të tjera.

Psikiatri

Psikiatria është dega e mjekësisë që merret me diagnostikimin, trajtimin dhe kujdesin për sëmundjet dhe problemet e shëndetit mendor. Kjo përfshin njohjen dhe menaxhimin e shumë gjendjeve të ndryshme, si depresioni, ankthi, shqetësimi obsesiv-kompulsiv (OCD), shqetësimi post-traumatik (PTSD), skizofrenia, bipolariteti, dhe shumë të tjera.