estetike

Mjekësi parandaluese dhe rigjeneruese

Nutricioni dhe dietat

Nutricioni është një proces biokimik dhe fiziologjik që përfshin shpërndarjen, metabolizmin dhe përdorimin e ushqimit nga organizmi për të siguruar energjinë dhe ushqim esencial për funksionimin e duhur të trupit dhe për të mbështetur jetën.

Ozonoterapia

Ozonoterapia është një terapi alternative që përdor ozonin si një metodë për të trajtuar dhe për të parandaluar sëmundje. Kjo terapi ka përfitime të shumta shëndetësore, përfshirë përmirësimin e qarkullimit të gjakut, rritjen e sistemit imunitar, zvogëlimin e inflamacionit dhe përmbajtjes së oksigjenit në trup.

Shëndeti mendor

Shëndeti mendor është një gjendje e mirëqenies emocionale, psikologjike dhe sociale, që përfshin aftësinë për të menaxhuar ndjenjat, mendimet dhe sjelljet në mënyrë efektive, për të funksionuar në jetën e përditshme dhe për të kontribuar në shoqërinë në tërësi.

Dermo estetike

Dermoestetika është një degë e mjekësisë estetike që përdor teknologjitë dhe trajtimet mjekësore për të përmirësuar pamjen dhe shëndetin e lëkurës. Kjo përfshin një gamë të gjerë të procedurave, përfshirë trajtimet e përdorura për të zvogëluar rrudhat, shenjat e plakjes, aknet, hiperpigmentimin, si dhe për të rritur elastinën dhe kolagjenin për një lëkurë më të shëndetshme dhe më të freskët.

Dripet

Terapia me dripe është një procedurë mjekësore që përdor një linjë intravenoze për të administruar lëndë ushqyese, ilaçe, ose zgjidhje të tjera të nevojshme drejtpërdrejt në qarkullimin e gjakut të pacientit. Kjo mund të përdoret për të mbuluar nevojat për hidratim, për të furnizuar vitaminat dhe mineratet e rëndësishme, për të administruar ilaçe të nevojshme për trajtimin e sëmundjeve, ose për të lehtësuar simptomat e sëmundjeve të ndryshme.

Injeksione PRP dhe të tjera

Injeksioni me plazmë të pasuruar me trombocite (PRP) është një procedurë terapeutike që përdor një substancë që përmban trombocite të pasura me faktorët e rritjes për të përmirësuar shërimin e dëmtimeve të indeve të trupit.