acupuncture-process

CFARE ESHTE AKUPUNKTURA?

Perdorim i ageve shumë të holla përmes lëkurës së pacientit në pika strategjike. Si një komponent kyç i mjekësisë tradicionale kineze, akupunktura përdoret më së shpeshti për të trajtuar dhimbjen. Por kohët e fundit, përdoret për mirëqenien e përgjithshme, duke përfshirë menaxhimin e stresit.

Në Klinikën e Mjekësisë Sportive, praktikuesit tanë përdorin elektroakupunkturën, e cila është një teknikë pa dhimbje që stimulon saktësisht strukturat anatomike duke përdorur keto age të holla dhe sterile të akupunkturës me një rrymë elektrike.

Cilat kushte

trajtohen dhe/ose përmirësohen me akupunkturë?

Lëndimet akute që mund të trajtohen ose përmirësohen me anë të akupunkturës përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në: Ndryrje e kyçit të këmbës Shpërthyerje muskulore Shtrëngim i ligamenteve Dhimbje të shpinës Procedurat ortopedike postoperative Lëndimet kronike që mund të trajtohen ose përmirësohen me akupunkturë përfshijnë, por nuk kufizohen në : Dhimbje koke Dhimbje qafe dhe shpine Dhimbje ose ngurtësi e nofullës Osteoartriti (gju, ije, këmbë, shpatull) Dobësi muskulore Ngurtësi e kyçeve.

Frequently Asked Questions

Sa kohë zgjat një trajtim tipik me akupunkturë?

Trajtimet zakonisht zgjasin 12 deri në 20 minuta, në varësi të qëllimit të trajtimit. Megjithatë, akupunktura shpesh administrohet si pjesë e një trajtimi të plotë me terapi manuale, që do të thotë se takimet kanë gjasa të zgjasin 45 deri në 60 minuta.

Kush mund të ofrojë trajtime akupunkture?

Trajtimet ofrohen nga praktikues të licencuar me trajnime specifike në akupunkturë.

A mund të vij në klinikë vetëm për një trajtim me akupunkturë?

Akupunktura ofrohet si pjesë e trajtimit tuaj nëse vlerësohet e nevojshme nga ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor gjatë vlerësimit tuaj fillestar ose si pjesë e trajtimit tuaj të vazhdueshëm.

Përdoret në lidhje me teknikat e terapisë manuale.

Sa trajtime me akupunkturë do të më duhen?

Numri i seancave që ju nevojiten përcaktohet nga ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor dhe bazuar në qëllimet tuaja të përgjithshme dhe rezultatet e trajtimit.

A ka ndonjë që nuk rekomandohet akupunktura?

Akupunktura nuk rekomandohet për:

  • Ata që kanë fobi nga gjilpëra
  • Individët me sëmundje inflamatore aktive (p.sh. artriti reumatoid)
  • Ata që kanë bërë një zëvendësim organi
  • Personat që kanë një sëmundje metastatike
  • Pacientët që marrin shumë medikamente

Trajtimi mund të shkaktojë mavijosje ose gjakderdhje në nivel lokal, veçanërisht me pacientët që marrin NSAID, aspirinë ose antikoagulantë. Është gjithashtu e rëndësishme që të njoftoni mjekun tuaj nëse jeni shtatzënë.

A mbulohet teknika e çlirimit aktiv nga OHIP apo sigurimi im?

Shumica e planeve të sigurimit do të ofrojnë mbulim. Ju lutemi kontrolloni planet tuaja individuale për më shumë detaje. Akupunktura nuk mbulohet nga planet e OHIP. Klinika e Mjekësisë Sportive do t’ju japë një faturë për t’ia dorëzuar kompanisë suaj të sigurimit për rimbursim.

A po pranon “Mjekësia Sportive” Wellness Albania pacientë të rinj për akupunkturë?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.