Dripe-

Dripe

Terapia e vitaminoze intravenoze  është një metoda e injektimit të lëndëve dhe substancave të përqendruara  në organizem përmes një rruge venoze. Shpesh përdoret për të siguruar hidratim të mire, përqëndrim të nevojshëm të vitaminave, mineraleve dhe antioksidantëve direkt në organizem për funksionim optimal te organizmit. Perdorimet dhe përfitimet prej saj janë tashmë të përhapura dhe të njohura në gjithë botën.

Mund të ndihmojë në rritjen e niveleve të energjisë, zvogëlimin e inflamacionit, përmirësimin e performancën dhe rekuperimin e shpejte ne atletete, rritjen e imunitetit, rritjen e hidratimit, përmirësimin e aftësisë për të eliminuar toksinat, ndihmon përpjekjet për humbje peshe, dhe madje përmirëson pamjen e lëkurës përmes hidratimit dhe prodhimit të kolagjenit.

Terapia IV lejon që lëndët ushqyese të anashkalojnë sistemin tretës, duke rezultuar në një shkallë përthithjeje 90-100% kundrejt një norme përthithjeje 20-50% kur vitaminat merren nga goja. Administrimi i terapisë IV në mënyrë të sigurtë dhe efektive kërkon mbikëqyrje nga një specialist i fushës, të cilët përgjithësisht janë të trajnuar në fushën e mjekësisë funkaionale , antiaging dhe mjekësisë  integrative, të cilët do ndjekin me kujdes situatën tuaj shendetësore dhe do personalizojnë trajtimin tuaj në bazë të nevojave qe ju keni.

Infuzionet e vitaminave duhet gjithashtu të personalizohen për nevojat shëndetësore të pacientit bazuar në rezultatet e fundit laboratorike. Ndërsa shumë protokolle të terapisë IV ndihmojnë në adresimin e mangësive ushqyese te pacientët, ato gjithashtu shpesh mund të përshkruhen si një plotësues i programeve estetike dhe balancimit të hormoneve.

GLUTATIONI

Melcia e dhjamosur: Parandalon dëmtimin e qelizave të mëlçisë apo mëlçinë e dhjamosur kryesisht ne persona qe perdorin alkool, por jo vetem.

Një nga treguesit më të rëndësishëm të melcise se dhjamosur eshte mungesa e glutationit.

 

REDUKTON STRESIN OXIDATIV: Rritja e radikaleve të lira të dëmshme dhe ulja e antioksidantëve për t’i luftuar ato,  janë pararojë e sëmundjeve të rënda kronike dhe të vështira (kanceri, diabeti, sëmundjet reumatizmale). Kur merret glutation, këto sëmundje regresojnë. Efekt  i mirë mund të arrihet në diabetin e pastabilizuar me nivel shume te larte te sheqerit të lartë në gjak. Është pare se inflamacioni kronik i shkaktuar nga stresi oksidativ, veçanërisht në sëmundjet autoimmune, te cilat jane te veshtira për t’u kontrolluar (artriti reumatoid, lupusi dhe sëmundja celiac), reduktohet nga terapia me glutation, dhe kjo bëhet duke forcuar mekanizmat që mbështesin imunitetin. Kontribuon duke eleminuar radikalet e lira, që sulmojnë mitokondritë në qeliza.

 

KONTROLLI I REZISTENCËS SË INSULINËS: Ulja e prodhimit të glutationit, veçanërisht tek të moshuarit, shkakton një rritje të rezistencës ndaj insulinës dhe zvogëlon djegien e yndyrës. Injektimi i glutathionit iv e rikthej këtë cikël, duke thyer rezistencën ndaj insulinës dhe parandalon akumulimin e yndyrës së tepert në trup.

 

PATOLOGJITE E ARTERIEVE PERIFERIKE: Pas trajtimit me glutation, dhimbja këmbëve zvogëlohet dhe zgjatet distanca e ecjes, të cilat vijnë kryesisht si pasojë e ngushtimeve  të venave e këmbës.

 

SËMUNDJA E PARKINSONIT: është e ditur tani se glutationi ka përfitime në ngurtësimin muskular dhe  dhe dridhjet apo tremorin që shkakton kjo sëmundje.

 

SËMUNDJET E SISTEMIT TË FRYMËMARRJES. Terapia me glutathion zë një vend të rëndësishëm në reduktimin e inflamacionit.

 

SHËNDETI I SPORTISTEVE : Rrit energjinë trupore, jep forcim të muskujve dhe rekuperim të shpejtë pas një gare apo stërvitjeje intensive.

Duke e kombinuar me ozonterapinë jep efekt sinergjik duke rritur përfitimet, por nuk duhet bërë në të njëjtën ditë me të.

VITAMINA C

Indikacionet :

-Ndihmon në prodhimin e kolagjenit dhe shërimin e shpejtë të plagëve dhe cikatriceve

-Forcon sistemin imunitar

-Kontribuon në reduktimin e lodhjes kronike

-Eleminon efektet negative në organizëm të stresit akut dhe kronik

-Luan rol aktiv së bashku me NAD në trajtimin e alkoolizmit dhe varësive të tjera

NAD ⁺

-Riparon mitokondriten.

-Promovon procesin Anti-age.

-Rrit energjinë.

-Përmirëson aftësinë konjitive.

KOMPLEKS VITAMINASH B

Indikacionet:

-Jane koenzima të shumë prej reaksioneve enzimatike dhe proceseve metabolike të organizmit.

-Vitaminat B janë të rëndësishme në zhvillimin kockor dhe prodhimin e qelizave të gjakut.

-Luan një rol aktiv në trajtimin e dobësisë muskulare, kontrakturave muskulare dhe crregullimeve të gjumit.

-Mbrojnë trurin dhe qelizat nervore.

-Kontribuon në reduktimin e lodhjes dhe ezaurimit psiko-motor.

MYER’s Coctail

Indikacionet:

-Rrit nivelin e energjisë.

-Rrit imunitetin.

-Migrenë.

-Fibromialgji.

-Përmirëson shëndetin në përgjithësi.

-Nxit detoksifikimin e organizmit.

-Redukton nivelin e stresit.

-Ul nivelin e inflamacionit.

-Redukton ankthin dhe depresionin.

-Përdoret pas abuzimit me alkoolin.

POWER AMINOACID Cocktail

Indikacionet:

-Ndihmon në trajtimin e crregullimeve seksuale në meshkuj dhe femra

-Rrit nivelin e oksidit nitrik në trup

-Mbështet formimin e rritjen e masës muskulare

-Është efektiv kur përdoret së bashku me B-Complex në trajtimin e lodhjes dhe dobësisë.

-Përveç rritjes së shpejtë te masës muskulare, ai gjithashtu lehtëson dhimbjet e muskujve.

SLIM BOOSTING Cocktail

-Balancon oreksin.

-L carnitine zbërthen acidet yndyrore me zinxhir të gjatë dhe të mesëm dhe i lejon ata të hyjnë në mitokondri, duke mbështetur kështu djegien e yndyrës.

-Ndihmon në rregullimin e niveleve të sheqerit dhe kolesterolit në gjak.

-Luan një rol aktiv në pastrimin e organeve.

-Ai mbështet humbjen e peshës dhe rrit djegien e yndyrës duke përshpejtuar metabolizmin.

BEAUTY Cocktail

-Aktivizon mekanizmin mbrojtës të lëkurës kundër radikaleve të lira.

-Rrit elasticitetin e lëkurës.

-Mbështet formimin e kolagjenit falë aminoacideve që përmban.

-Redukton efektet e rrezeve të dëmshme të diellit dhe efektet negative në lëkurë, të shkaktuara nga pirja e duhanit.

-Përdorimi para ose pas seancave të mezoterapisë së fytyrës rrit efektivitetin e trajtimit.

-Rrit efektivitetin e trajtimeve të mesoterapisë së fytyrës duke rritur nivelin e aminoacideve në gjak.

-Mbështet qëndrueshmërinë dhe butësinë e lëkurës.

-Rrit kapacitetin hidratues të lëkurës.

HSN Cocktail

Indikacionet:

-Është i rëndësishëm në sintezën e acideve yndyrore dhe luan një rol aktiv në oksidimin e propionateve.

-Parandalon rënien e flokëve dhe mbështet rritjen e flokëve.

-Përmirëson cilësinë e flokëve dhe thonjve.

-Luan një rol aktiv në trajtimin e psoriazës dhe ekzemës.

-Ai ushqen folikulat e flokëve pas aplikimit në trajtimet e transplantit të flokëve dhe parandalon   humbjen e flokëve te transplantuar.