mental-health

Shendeti mendor

Psikiatria është degë e mjekësisë që merret me trajtimin e sëmundjeve mendore, sjelljet jo normale, shqetësimet emocionale.
Psiktiatri vlerëson klinikisht pacientin duke studiuar anomalitë biologjike neurologjike dhe biokimike, më pas vendos diagnozën dhe në fund përcakton trajtimin e duhur për të.
Disa nga crregullimet që trajtohen në departamentin e psikiatrisë janë:

Çrregullimet e personalitetit

Çrregullimet Somatoforme

Hypokondrite, crregullimi dismorfik I trupit, crregullimi I konversionit etj

Çrrehullimi obsesiv kompulsiv, I stresit post traumatic

Demencat

Sindromat psikiatrike

etj

Psikologji

Në jetë janë disa të vërteta që ne shpesh hezitojmë, pasi kemi frikë t`ja themi vetes me zë. Kërkimi i terapisë mund të jetë një vendim i vështire dhe stresues për të cilin kërkon shumë forcë personale dhe guxim. Qëllimi tij është krijimi i një mjedisi terapeutik që pacientët të ndjehen komod dhe të sigurte. Puna me pacientët konsiston në adresimin e nevojave të tyre specifike dhe qëllimet e identifikuara. Cdo udhëtim personal i pacientit është unik ,prandaj qasja jone është direkte për t’iu përshtatur nevojave specifike të secilit individ. Stili terapeutik është i drejtpërdrejt dhe mbështetës. Qëllimi është të ndihmojmë pacientët në ngritjen personale dhe rritjen e lumturisë. Për këtë ofrojmë:

Vleresime Psikologjike

Diagnostikim psikologjik

Trajtimi i Varësive të lëndëve narkotike , alkool

Konsulencë Psikologjike individuale

Terapi individuale , adoleshentë dhe të rriturit