woman-spa-salon

CFARE ESHTE TEKNIKA E ÇLIRIMIT AKTIV?

Teknika e çlirimit aktiv (ART) është aplikimi i protokolleve të avancuara per indet e buta që trajtojnë mbingarkesen muskulare, traumën dhe dëmtimet nga bllokimi i nervave. Muskujt, tendinat, ligamentet dhe nervat manipulohen për të rritur lëvizjen e qetë dhe për të rivendosur funksionin dhe lëvizshmërinë e muskujve.

ART përfshin përdorimin e lëvizjes aktive nga terapisti dhe pacienti duke ushtruar presion të saktë dhe qellimshem në muskuj. Shiritat e dendur të indeve janë te aderuar duke shkaktuar kufizim ne levizje dhe dhimbje. Pasi zona të lirohet, qarkullimi i gjakut rikthehet dhe shërimi behet i mundur.

Çfarë kushtesh

trajtohen dhe/ose përmirësohen me ART?

Kushtet që mund të trajtohen ose përmirësohen me ART përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në: Dhimbje koke Dhimbje në shpinë Sindromi i tunelit karpal Ndarjet e shpatullave Dhimbje shpatullash Ishiatik Fasciiti i shputës Probleme me gjurin Bursiti Bërryli i lojtarit të golfit Bërryli i nje lojtari tenisi.

Frequently Asked Questions

Kush e kryen ART?

Kiropraktorët, Terapistët Atletikë, Fizioterapistët dhe Terapistët e Masazhit që kanë trajnime në Teknika e Lirimit Aktiv janë të certifikuar për të trajtuar duke përdorur ART.

Cilat janë përfitimet e ART?

Përfitimet e ART janë:

  • Redukton shumë dhimbjen
  • Thyer indet e mbresë dhe ngjitjet në muskuj
  • Rivendos gamën e lëvizjes dhe lëvizshmërinë
  • Rrit rrjedhjen e duhur të gjakut në mënyrë që zona të shërohet
  • Liron kufizimet
  • Pikat nxitëse të synimeve
  • Përmirëson performancën e përgjithshme
  • Lehtëson qëndrimin më të shëndetshëm

A mbulohet teknika e çlirimit aktiv nga OHIP apo sigurimi im?

Shumica e planeve të sigurimit do të ofrojnë mbulim. Ju lutemi kontrolloni planet tuaja individuale për më shumë detaje. ART nuk mbulohet nga planet e OHIP. Klinika e Mjekësisë Sportive do t’ju japë një faturë për t’ia dorëzuar kompanisë suaj të sigurimit për rimbursim.

A kam nevojë për një referim për të marrë ART në Klinikën e Mjekësisë Sportive?

Ju nuk keni nevojë për një referim për të marrë ART në Klinikën e Mjekësisë Sportive. Terapisti juaj do t’ju vlerësojë dhe do t’ju ndihmojë në përcaktimin e një plani trajtimi të fokusuar në ART për ju.

A po pranon “Mjekësia Sportive” Wellness Albania pacientë të rinj për teknikën e çlirimit aktiv?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.