Hematologji

Hematologji

Hematologjia eshte ajo dege e mjekesise qe studion gjakun dhe gjthashtu diagnostikon dhe trajton patologjite e gjakut.
Hematologu eshte pikerisht mjeku qe merret me crregullimet e gjakut, por edhe te organeve apo indeve qe perdorin qelizat e gjakut per te kryer funksionin e tyre fiziologjik sic jane limfonodujt,shpretka ose spleni, timusi dhe indet e tjera limfoide.
Hematologjia merret me

Diagnostikimin e anemisë

Kancereve të caktuara të gjakut

Sëmundjeve inflamatore

Diagnostikimin dhe/ose monitorimin e disa lloje të çrregullimeve të gjakderdhjes dhe koagulimit etj

WELLNESS CLINIC

Mjeku duke vleresuar kliniken e pacientit, testet laboratorike dhe ekzaminimet imazherike eshte ne gjendje te vendos diagnozen apo te zbuloje shkaqet e semundjes e me pas ndihmon ne trajtimin dhe monitorimin e saj.
Ne WELLNESS CLINIC fale games se gjere te ekzaminimeve qe ofrohen parandalimi apo diagnostikimi I hershem I patologjive hemtologjike eshte I mundur.