reumatologjqqi

Reumatologji

Dhimbja në nyje, muskuj ose kocka është e fortë ose vazhdon për më shumë se disa ditë jane pikerisht simptomat qe ju drejtojne drejt reumatologut.
Reumatologjia eshte ajo dege e mjekesise e cila merret me diagnostikimin dhe trajtimin e semundjeve te ndryshme qe kane te bejne me indin lidhor, kockat,muskujt apo artikualcionet.
Jane mbi 100 semundje reumatologjike qe mund te diagnostikohen:

Osteoartriti

Artriti rheumatoid

Osteoporoza

Tendoniti

Vasculiti

Fibromialgjia

Disa semundje autoimmune sic jane:

Lupus,sindromi antifosfolipid apo scleroderma etj

Diagnostikimit i
plote dhe i sakte

Pasja e nje game te gjere ekzaminimesh sic jane: Ro-grafia, Skaneri, Ekografia, DEXA apo edhe analizat e laboratorit japin mundesine e diagnostikimit te plote dhe te sakte te ketyre semundjeve.