physiotherapist-undergoing-therapy-with-female-patient

FIZIOTERAPIA

Fizioterapia përfshin rivendosjen dhe ruajtjen e lëvizjes funksionale, reduktimin e dhimbjes dhe promovimin e shëndetit. Nëpërmjet përdorimit të terapisë manuale, recetës së ushtrimeve dhe terapive ndihmëse (p.sh. akupunkturë, ultratinguj, terapi me valë shoku, TENS), fizioterapia ndihmon në reduktimin e dhimbjes duke promovuar lëvizshmërinë, funksionin dhe mirëqenien.

Cilat kushte
trajtohen dhe/ose përmirësohen me fizioterapi?

Fizioterapia mund të përmirësojë çdo gjendje muskuloskeletore përmes parandalimit dhe rehabilitimit. Disa nga kushtet që mund të ndihmojë në përmirësimin përfshijnë, por nuk kufizohen në: Lëndimet atletike Problemet muskuloskeletore Rehabilitimi pas operacionit Dhimbje kronike dhe mosfunksionim Çrregullime neurologjike

Frequently Asked Questions

Shërbimi ndaj njerëzve përmes kujdesit shembullor shëndetësor

Terapistët atletikë mund të vlerësojnë dhe trajtojnë një gamë të gjerë lëndimesh ortopedike – nga dhimbjet kronike muskulare deri te traumat akute. Disa nga këto kushte përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në:

 • Dhimbje muskulore
 • Sforcimet & ndrydhjet
 • Goditje me kamzhik
 • Rehabilitimi para dhe pas operacionit (fraktura, riparimi i ligamenteve/meniskut)
 • Lëndimi i manshetës rrotulluese/sup
 • Dhimbje koke/migrene
 • Ishiatik
 • Bërryli i nje lojtari tenisi/Bërryli i nje lojtari golfi
 • Tendiniti
 • Bursit
 • Mosfunksionim postural
 • Mosfunksionimi i TMJ (dhimbja e nofullës)
 • Sindroma e tunelit karpal

A mund të shoh një terapist atletik nëse nuk jam një atlet konkurrues?

Absolutisht, terapia atletike mund të ndihmojë në trajtimin e lëndimeve, pavarësisht se sa i përfshirë në sport jeni aktualisht. Ne shohim një larmi individësh që kërkojnë ndryshim, qoftë kjo ulje e dhimbjes, arritja e qëllimeve individuale në jetën e përditshme, apo përmirësimi për sportin profesional, ne jemi këtu për të ndihmuar.

Nëse nuk jam sportist, si do të më ndihmojë terapia atletike?

Pavarësisht nëse është mekanika më e mirë e shpinës për të ndihmuar në kopshtari ose për të marrë fëmijët tuaj, terapistët atletikë mund të korrigjojnë çekuilibrat e muskujve dhe t’i bëjnë aktivitetet e përditshme në mënyrë ergonomike efikase. Mund të rekomandohen gjithashtu strategji të kujdesit parandalues ​​për të zvogëluar dëmtimin. Terapia atletike është për të gjithë. Nëse keni dhimbje, mund të përfitoni nga trajtimi nga një terapist atletik.

Çfarë e bën terapinë atletike të ndryshme nga rehabilitimet e tjera?

Terapistët atletikë fokusohen jo vetëm në terapinë manuale, por theksojnë rehabilitimin e ushtrimeve për të rivendosur funksionin e duhur dhe rikuperimin nga lëndimi dhe dhimbja. Ne shikojmë të gjithë pamjen për të përcaktuar se nga vjen burimi i vërtetë i dhimbjes ose mungesës. Ne punojmë ngushtë me individë në Klinikë si dhe në terren për të ndihmuar në sigurimin e mjeteve për të siguruar një trup njerëzor më të fortë dhe më efikas dhe për të fokusuar punën tonë për të inkurajuar një mënyrë jetese aktive.

A duhet të lëndohem ose të kem dhimbje për të parë një terapist atletik?

Absolutisht jo! Terapistët tanë atletikë ofrojnë analiza vrapimi dhe mbajtëse për të ndihmuar në reduktimin e lëndimeve dhe për t’ju kthyer në aktivitetet tuaja të preferuara. Ne gjithashtu mund të hartojmë programe për të përmirësuar forcën tuaj për sport ose jetën e përditshme. Mbajtja për t’u siguruar që lëndimet të mos ndodhin është një nga motot tona, kështu që është ideale të shkosh tek një terapist atletik për të parandaluar dëmtimet.

A mbulohet Terapia atletike nga OHIP apo sigurimi im?

Shumica e planeve të sigurimit do të ofrojnë mbulim. Ju lutemi kontrolloni planet tuaja individuale për më shumë detaje. Terapia atletike nuk mbulohet nga planet e OHIP. Mjekësia sportive do t’ju ofrojë një faturë për ta dorëzuar në kompaninë tuaj të sigurimit për rimbursim.

A kam nevojë për një referim për të parë një terapist atletik në “Mjekësia Sportive” Wellness Albania?

Me shumë mundësi një referim nuk është i nevojshëm. Sidoqoftë, mund t’ju duhet një referim nëse mbulimi juaj i sigurimit kërkon shënimin e mjekut.

A po pranon “Mjekësia Sportive” Wellness Albania një pacient të ri për terapi atletike?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.