em=ndokrinologji

Endokrinologji

Endokrinologjia eshte specialitet I mjekesise qe merret me diagnostikimin dhe trajtimin e semundjeve qe lidhen me hormonet.
Sistemi endokrin përbëhet nga gjëndra çliruese të hormoneve që shpërndahen në të gjithë trupin si hipotalamusi, tiroidja, hipofiza, timusi, gjëndra mbiveshkore, pankreasi, vezoret dhe testikujt. Këto ndihmojnë në rregullimin e:

Riprodhim

Metabolizmi

Gjumi

Presionit të gjakut

Ritmit të zemrës

Nutricioni

Nutricioni eshte procesi biokimik dhe fiziologjik ku ushqimi I nenshtrohet organizmit per te siguruar jeten.
Elementet kryesore te nutricionit:

Karbohidratet

Proteinat

Yndyrnat

Mineralet

Vitaminat

Uji

Dr. Klodiana POSHI

Ushqyerja e duhur luan një rol kyç në rregullimin e hormoneve. Mungesa e ushqimit mund të çojë në dëmtim të funksionit të gjëndrave endokrine. Dhe per pasoje ne shfaqjen e problemeve per sa I perket pikave te siper permendura.
Ne kliniken tone me ndihmen e mjekeve specialiste do vijme gjithmone ne ndihmen tuaj Dr. Klodiana POSHI – E diplomuar ne Universitetin e Mjekesise ne Tirane si edokrinologe-nutricioniste vjen prane klinikes sone. Me mbi 20 vite experience ne fushen e endokrinologjise.