kidney6

Nefrologjia

Nefrologjia është nënspecialiteti i mjekësisë së brendshme që fokusohet në diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të veshkave. Duke qene se veshka kryen shumë funksione jetike dhe kritike, nefrologët jane eksperte në çrregullimet parësore të veshkave, por edhe menaxhimin e pasojave sistemike të mosfunksionimit të veshkave.
Disa nga patologjite qe departamentii nefrologjise mund te diagnostikoje jane:

Çrregullime primare të veshkave si sëmundjet glomerulare

Siç është glomerulonefriti ose sindroma nefrotike

Sëmundjet e veshkave tubulointersticiale

Defektet tubulare dhe efektet e toksinave në veshka,

Çrregullimet e enëve të gjakut të veshkave

Si stenoza e arteries renale

Infeksionet dhe neoplazmat e veshkave dhe anomalitë e veshkave

Sistemit grumbullues dhe fshikëzës

Si nefrolitiaza