woman-training-pilates-reformer

Çfarë është një mjek i mjekësisë sportive?

Mjeku i mjekësisë sportive është një profesionist mjekësor i specializuar në fiziatri. Kjo kategori e mjekëve është përkushtuar për të përmirësuar performancën dhe mirëqenien e atletëve dhe individeve të tjerë duke inkurajuar aktivitetin fizik, promovuar stilit të jetesës të shëndetshëm dhe parandaluar lëndimet dhe sëmundjet që lidhen me aktivitetin sportiv dhe ushtrime të tjera fizike.

Ata janë të specializuar në diagnostikimin, trajtimin dhe menaxhimin e lëndimeve sportive, si dhe në parandalimin e tyre. Mjekët e mjekësisë sportive kanë njohuri të thella në anatominë dhe fiziologjinë e trupit, si dhe në shkencat e ushqimit dhe performancës sportive. Ata janë të aftë të ofrojnë kujdes mjekësor të personalizuar dhe të specializuar për nevojat e individëve të të gjitha niveleve të aktivitetit fizik, duke përfshirë atletët amatorë dhe profesionistë, si dhe individët që kërkojnë të mbajnë një stil të jetesës të shëndetshëm dhe aktive.

Dëmtimet akute apo mbingarkesa: Ndrydhje, tendosje, fraktura, tendonit.

Dëmtimet kronike muskuloskeletike: Dëmtime kronike të muskujve, osteoartriti etj.

Kontuzionet dhe menaxhimi i tyre.

Trajtimi i dëmtimeve të trupit që ndodhin nga një goditje ose ngarkesë e papritur, përfshirë ndezjet dhe tërheqjet e muskujve dhe të tendinave.

Vlerësimi për rikthimin në lojë të një atleti pas një dëmtimi ose sëmundjeje, duke përfshirë vlerësimin e shëndetit fizik dhe të performancës, si dhe rindërtimin e forcës dhe aftësive.

Pas vendosjes së një diagnoze, ne do të rekomandojmë një plan trajtimi. Kjo mund të përfshijë:

  • Rehabilitimi fizik, përfshirë fizioterapinë, kiropraktikën, terapinë e masazhit, dhe osteopatinë.
  • Përdorimi i medikamenteve për të menaxhuar simptomat.
  • Imobilizimi apo përdorimi i Kinesio Tape për të mbajtur ose mbështetur zonën e prekur.
  • Këshillimi për ushtrime dhe për të përmirësuar performancën.
  • Injeksione kortikosteroide (kortizonike) për të lehtësuar dhimbjen dhe inflamacionin.
  • Injeksione të acidit hialuronik, i njohur gjithashtu si hialuronat, që mund të jenë efektive për trajtimin e osteoartritit të lehtë deri në mesatar dhe ofrojnë lehtësim të pjesshëm të dhimbjes për 6 deri në 12 muaj në rreth 80% të rasteve.

Çfarë Trajtojmë Ne?

Detyra e një mjeku sportiv përfshin diagnostikimin dhe menaxhimin e dëmtimeve akute apo kronike muskuloskeletike dhe sëmundjeve që ndikojnë në performancën fizike dhe stilin e jetës. Patologjitë më të zakonshme mund të përfshijnë:

Terapia Atletike

Terapistët vlerësojnë lëndimet duke përdorur një sërë teknikash, modalitetesh, mobilizimi dhe rikuperimi.

Terapi Masazhi

Përmirëson funksionin e kyçeve, përmirëson qarkullimin, rrit metabolizmin dhe promovon procesin e përgjithshëm të shërimit.

Kiropraktika

Rivendos funksionin normal dhe promovon harmoninë neurobiomekanike të nyjeve me lëvizje të kufizuar.

Fizioterapia

Vlerësimi dhe trajtimi i lëndimeve muskuloskeletore përmes analizave biomekanike dhe testimit objektiv.

Naturopatia

Kujdesi shëndetësor parësor ndërthur njohuritë e shkencës së fundit dhe teknikat diagnostike moderne me metodat tradicionale.

Ortotika / Pedortika

Pajisjet e personalizuara të përdorura për të trajtuar çekuilibrat specifike të këmbëve tuaja, me qëllim të zvogëlimit të dhimbjes dhe përmirësimit të ecjes suaj.

Mbajtëse të Personalizuara

Mbajtëse të personalizuara të krijuara për ju, për të përmirësuar procesin e shërimit dhe për të ofruar mbështetje për nyjet tuaja të dëmtuara.