Pneumology

Pneumologjia

Eshte specialitet qe merret me diagnostikimin dhe trajtimin e patologjive pulmonare, pra semundjeve te mushkerise, per te luftuar pamjaftueshmerine e sistemit te frymemarrjes.
Diagnostikimi I ketyre semundjeve behet me I thjeshte me ane te sherbimeve te shumta qe ofron Wellness Clinic

Imazheri e avancuar

Laboratori me analiza specifike

Testet funksionale pulmonare

Patologjite qe
diagnostikohen & trajtohen

Disa nga patologjite qe ne do mund te diagnostikojme dhe trajtojme:
· Astma
· Kolapsi i një pjese ose të gjithë mushkërive (pneumotoraks ose atelektazë)
· Ënjtje dhe inflamacion në pasazhet kryesore (tubat bronkiale) që transportojnë ajrin në mushkëri (bronkit)
· Kancer në mushkëri
· Infeksion i mushkërive (pneumoni)
· Grumbullim jonormal i lëngjeve në mushkëri (edemë pulmonare)
· Arteria pulmonare e bllokuar (emboli pulmonare)