Gastroenterology1

Gastroenterologji

Gastroenterologjia është dega e mjekësisë që studion funksionin normal dhe sëmundjet e ezofagut, stomakut, zorrëve të holla, zorrës së trashë dhe rektumit, pankreasit, fshikëzës së tëmthit, kanaleve biliare dhe mëlçisë. Departamenti me ane te mjekeve te specializuar ne kete fushe eshte ne gjendje te diagnostikoje dhe trajtoje semundje te shumta.

Patologjite me te shpeshta

· Akalazia
· Hernia Hiatale
· Ezofagitis
· Semundje autoimune sic eshte Semundja Celiake
· Cirozat hepatike
· Hepatiti A,B,C
· Lloje te ndryshme te kancerit te mushkerise, pankreasit apo gjithe aparatit tretes
· Ulcera apo gastritis etj.