Ozonoterapia1-

Ozonoterapia

Oksigjeno terapia ose ndryshe OZONOTERAPIA bazohet ne injektimin e oksigjenit I konvertuar ne formen tre-atomike O3, pa rrezik embolie apo demtime te tjera pasi oksigjeni eshte elementi kryesor qe organizmi dhe metabolizmi jone te funksionoje.
Ozonoterapia aplikohet nga mjeku ne kushte ambulatore
Disa nga patologjite qe trajtohen me ozonoterapi jane:

Hernia diskale dhe patologjite diskale kronike apo akute

Patologjite e kolones cervikale/
torakale/lumbare dhe dhimbje neuropatike kronike

Patologjite inflamatore kronike intestinale

Patologjite kronike nga bakteret apo myku (candida, sinoziti etj)

Patologjite akute dhe kronike kockore-artikulare (shpatulla, kavilia, gjuri, berryli)

Demensa e gradave te ndryshme dhe komplikacioneve te saj

Semundjet neurologjike degjenerative (SM)

Insuficensa venoze e gjymtyreve te poshtme dhe kembes diabetike

Patologjite kronike nga bakteret apo myku (candida, sinoziti etj)

Llojet e Ozonoterapise

Ozonoterapia aplikohet ne menyra te ndryshme, me perqendrim te ndryshem te gazit (oksigjenit), me sasi te ndryshme, te cilat na cojne te gjitha ne efekte biologjike te ndryshme dhe positive.

Ozonoterapia Lokale

( intramuskulare, interdiskale, intraartikulare, subkutane)

Ozonoterapia Sistemike

( nepermjet oksigjenimit te gjakut, injektim I drejperdrejte rektal)

Ozonoterapia Estetike

Deget e mjekesise

Efektet anesore; ndjesi djegie lokale e momentit, hypotension kalimtar dhe efekte qe kane te bejne me tekniken e injektimit lokal.
Deget e mjekesise ku OZONOTERAPIA ka efekt dhe trajton patologji te ndryshme:
1) Mjekesia Interne
2) Ortopedia
3) Reumatologjia
4) Angiologjia
5) Imunologjia
6) Urologjia
7) Neurologjia
8) Dermatologjia
9) Gjinekologjia
10) ORL
11) Stomatologjia
12) Onkologjia
13) Mjekesia estetike
14) Kardiologjia
15) Pneumologjia
16) Kirurgjia
17) Geriartria