Pneumology

Dermatologjia

Dermatologjia është shkenca që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të lëkurës, flokëve dhe thonjve.
Lekura eshte organi me i dukshem i trupit tone,prandaj pervec nevojes per tu dukur bukur eshte shume i rendesishem edhe kontrolli i saj pasi semundjet e lekures jane te shumta.
Sëmundjet e zakonshme të lëkurës përfshijnë:

Kanceri i lëkurës

Lythat

Infeksionet fungale

Dermatiti

Psoriasis

Aknet

Dermatiti i duarve

Si rezultat i kontaktit të jashtëm me detergjentët dhe kimikatet shtëpiake

Ekzemë atipike

Plagë të ftohta

Herpes simplex

Pervec patologjive te lekures dermatologet trajtojne edhe semundjet e thonjve apo edhe te flokeve.