crop-fitnesswomen-practicing-stretching-mats

CFARE ESHTE VLERESIMI I LEVIZJES FUNKSIONALE SELEKTIVE?

Vlerësimi i Lëvizjes Funksionale Selektive (SFMA) është një seri lëvizjesh në të gjithë trupin që ndihmojnë në identifikimin e mosfunksionimeve në menyren e lëvizjes duke i klasifikuar cilësinë e lëvizjes. Të jesh në gjendje të identifikosh asimetritë e mundshme në këto menyra lëvizjeje mund të ndihmojë në
udhëheqjen e terapistit drejt shkakut rrënjësor të problemit.

Cilat kushte
trajtohen/përmirësohen me SFMA?

SMFA mund të përdoret për të përmirësuar çdo çrregullim muskuloskeletor që shkaktohet nga një mosfunksionim i lëvizjes. Ai i lejon klinicistët të identifikojnë dhe trajtojnë rajonet në trup që nuk kanë lëvizshmëri (gamë lëvizjeje) ose stabilitet (kontroll motorik). Ju mund të përfitoni nga SFMA nëse: Jeni duke u rikuperuar nga dhimbja dhe/ose lëndimi
Ju vuani nga probleme të lëvizshmërisë që kufizojnë aktivitetet tuaja të përditshme
Keni dhimbje kronike që nuk po përmirësohen aq shpejt sa dëshironi

Frequently Asked Questions

Për çfarë përdoret SFMA?

SFMA përdoret nga klinicistët për të identifikuar si mosfunksionimin e lëvizjes ashtu edhe dhimbjen që është specifike për individin që vlerësohet. Në thelb, SMFA krijon një perspektivë më specifike për modelin se si lëviz çdo pacient individual dhe se si kjo lidhet me dhimbjen dhe mosfunksionimin.

Cili është ndryshimi midis FMS dhe SFMA?

Ekzistojnë disa ndryshime kryesore midis FMS dhe Vlerësimit të Lëvizjes Funksionale Selektive (SFMA). FMS është krijuar për t’u fokusuar në asimetritë e klientit në lëvizshmëri dhe stabilitet gjatë modeleve funksionale të lëvizjes, ndërsa SFMA përdoret për të zbuluar mosfunksionimet muskuloskeletore te njerëzit që përjetojnë dhimbje.

Çfarë përfshihet në SFMA?

SFMA është një sistem diagnostikues që ndahet në shtatë (7) teste të nivelit të lartë që vlerësohen si të dhimbshme funksionale (FP), funksionale jo të dhimbshme (FN), jofunksionale të dhimbshme (DP), jofunksionale jo të dhimbshme (DN). Nëse një test i nivelit të lartë nuk kalon një notë FN, atëherë ajo lëvizje specifike do të zbërthehet më tej për të gjetur shkakun rrënjësor të mosfunksionimit. Ky “shkak rrënjësor” mund të rrjedhë ose nga problemet e indeve, kyçeve ose stabilitetit/kontrollit motorik.

A kam nevojë për një referim për SFMA në Klinikën e Mjekësisë Sportive?

Asnjë referim nuk kërkohet për të bërë SFMA në Klinikën e Mjekësisë Sportive.

A po pranon “Mjekësia Sportive” Wellness Albania pacientë të rinj për teknikën e lëshimit aktiv?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.