medical-massage-foot-physiotherapy-center

ÇFARË ËSHTË ORTOTIKA DHE PEDORTIKA?

Të krijuara për të rritur rehatinë tuaj, për të ulur dhimbjen dhe për të ofruar stabilitet, podologjia eshte krijuar posaçërisht për ju. Podologjia jonë e personalizuar e këmbëve eshte krijuar për të promovuar mekanikën më efikase të këmbës dhe kyçit të këmbës kur qëndroni në këmbë, ecni apo vraponi. Për ata që përjetojnë diskomfort në këmbë, gju, ije ose në shpinë, pajisjet plantare me porosi mund të jenë të dobishme.

Cilat kushte

të këmbës/kyçit trajtohen dhe/ose përmirësohen me ortotikë?

Kushtet e zakonshme të trajtuara përfshijnë: Dhimbje e lokalizuar në këmbë / Metatarsalgia
Bunions ose gishtat e çekanit
Fasciiti i shputës / Sindroma e dhimbjes së thembra
Neuroma e Mortonit
Tendinopatia e Akilit
Sindromat e ndarjes
Sindroma e stresit të pasmë Tibialis
Frakturat e stresit metatarsal

Frequently Asked Questions

Çfarë duhet të kërkoj / të vetëdijshëm si konsumator?

Teknologjitë e sotme i lejojnë prodhuesit të prodhojnë “ortotikë të parafabrikuar” dhe t’i shesin ato si të bëra me porosi. Pacientët që kërkojnë terapi ortotike duhet të jenë të kujdesshëm ndaj programeve të shitjes direkte ose sistemeve të kompjuterizuara që mbajnë peshë për të porositur ortotikë. Matjet dy-dimensionale nuk barazohen me pajisje të sakta tre-dimensionale. Sigurohuni që po punoni me një specialist të këmbëve, si p.sh. pedorthist, i cili ka trajnim specifik në vlerësimin biomekanik dhe dizajn ortotik me porosi.

Pse duhet të marr ortotikë dhe pedortikë me porosi në vend të ortotikëve/pedortikëve që mund të blej në dyqane?

Tregu është plot me futje të shumta këpucësh që pretendojnë se lehtësojnë një spektër të gjerë problemesh muskuloskeletore. Megjithëse përdorimi i këtyre produkteve mund të jetë i dobishëm në afat të shkurtër, rrallëherë ato do të ofrojnë mbështetjen e nevojshme ose qëndrueshmërinë afatgjatë. Shtojcat e blera në dyqan zakonisht duhet të zëvendësohen disa herë në vit, ndërsa ortotika me porosi mund të zgjasë shumë vite.

A mbulohen ortotika me porosi nga OHIP apo sigurimi im?

Ortotikat e personalizuara nuk mbulohen nga OHIP, por mund të mbulohen nga plani juaj i zgjatur i kujdesit shëndetësor. Ju lutemi kontrolloni me ofruesin tuaj të përfitimeve përpara takimit tuaj. Klinika e Mjekësisë Sportive do t’ju japë një faturë për t’ia dorëzuar kompanisë suaj të sigurimit për rimbursim.

A kam nevojë për një referim për të parë një pedortist në Klinikën e Mjekësisë Sportive?

Ju nuk keni nevojë për një referim, por mund të rezervoni me recepsionin tonë në kohën e lirë.

A po pranon “Mjekësia Sportive” Wellness Albania një pacient të ri për ORTOTIKË & PEDORTIKË?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.