nutritionist-givsssing-consultation-patient

CFARE ESHTE UDHEZIMI I TE USHQYERIT?

Udhezimi i të ushqyerit ofrohet nga mjeku ynë naturopat i cili ju udhëzon se si të hani dhe çfarë suplementesh ushqimore të merrni për të mbështetur më mirë sistemin tuaj dhe për të arritur qëllimet tuaja.

Mjeku ynë do t’ju ndihmojë në sqarimin e nevojave tuaja specifike ushqyese, duke përfshirë makronutrientët (proteina, karbohidrate, yndyra) dhe mikronutrientë (vitamina, minerale, etj.) bazuar në stilin e jetës tuaj, nivelet e aktivitetit dhe faktore të tjere.

Si funksionon

trajnimi i të ushqyerit?

Trajnimi i të ushqyerit bëhet gjatë një konsultimi naturopatik. Gjatë konsultimit dhe vlerësimit tuaj fillestar naturopatik, dieta juaj aktuale do të diskutohet së bashku me simptomat, historinë shëndetësore dhe qëllimet. Nga këtu, mund t’ju kërkohet të plotësoni një ditar diete shtatëditore, i cili do të lejojë një vlerësim më të thellë të zakoneve tuaja aktuale. Nëse kërkohen testime të mëtejshme laboratorike për të kuptuar fiziologjinë tuaj unike, do të diskutohet në këtë moment. Më pas do t’ju sigurohet një plan ushqimor specifik që i përshtatet nevojave tuaja unike fiziologjike (makro dhe mikronutrientët merren parasysh në këtë plan). Në varësi të asaj që i përshtatet më së miri stilit tuaj të jetesës, mund t’ju jepet një recetë që përshkruan një plan ushqimor specifik me receta dhe/ose rekomandime më të përgjithësuara që përfshijnë ushqimet për të ngrënë/shmangur, si të grumbulloni një vakt dhe/ose si të zgjidhni pjatat kur darkoni jashtë.

Frequently Asked Questions

Kush mund të përfitojë nga trajnimi i të ushqyerit?

Të gjithë individët do të përfitonin. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të arrini humbje peshe, tretje më të mirë, performancë të përmirësuar atletike, rezultate të përmirësuara laboratorike ose shëndet dhe mirëqenie të përgjithshme, stërvitjet ushqimore do t’ju përfitojnë.

A do të më ndihmojë trajnimi i të ushqyerit?

Po! Pavarësisht nëse jeni i ri në mjekësinë ushqimore ose jeni i aftë për mirë, kërkimi i udhëzimeve të një mjeku naturopatik mund t’ju ndihmojë në individualizimin e dietës dhe stilit të jetës tuaj që t’ju përshtatet. Kjo nuk është një qasje e vetme për të gjithë, por më tepër ajo që ju ndihmon të krijoni një dietë që është optimale për nevojat dhe qëllimet tuaja të veçanta.

A mbulohet këshillimi ushqimor nga OHIP apo sigurimi im?

Shumica e planeve të sigurimit do të ofrojnë mbulim. Ju lutemi kontrolloni planet tuaja individuale për më shumë detaje. Këshillimi ushqimor nëpërmjet mjekut tonë naturopatik nuk mbulohet nga planet e OHIP. Klinika e Mjekësisë Sportive do t’ju japë një faturë për t’ia dorëzuar kompanisë suaj të sigurimit për rimbursim.

A kam nevojë për një referim për të vizituar naturopatin për këshillim ushqimor në Klinikën e Mjekësisë Sportive?

Jo, ju nuk keni nevojë për një referim. Ju mund të rezervoni me recepsionin e klinikës sonë në çdo kohë.

A pranon “Mjekësia Sportive” Wellness Albania pacientë të rinj për KËSHILLIM USHQIMOR?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.