essential-oils-herbal-extracts-small-bottles-selective-focus-nature

CFARE ESHTE NATUROPATIA

Naturopatia është një lloj i kujdesit shëndetësor parësor që mund të adresojë të gjitha shqetësimet shëndetësore nga promovimi i përgjithshëm i shëndetit deri te sëmundjet kronike më të rënda. Naturopatët janë të trajnuar në mjekësinë e pergjithshme që do të thotë se ata janë të afte për të parë të gjitha moshat dhe fazat e jetës dhe shëndetit.

What conditions

are treated and/or improved with naturopathy?

Naturopatia trajton një sërë kushtesh dhe synon të përmirësojë mirëqenien e përgjithshme dhe të ruajë shëndetin gjatë gjithë jetëgjatësisë. Të gjitha shqetësimet shëndetësore mund të përfitojnë nga mjekësia naturopatike, qoftë në zbutjen e simptomave dhe çrrënjosjen e plotë të sëmundjes, duke përmirësuar cilësinë e jetës ose ndjenjën e përgjithshme të mirëqenies. Kushtet e zakonshme të trajtuara përfshijnë: Sëmundjet e tretjes (sëmundja ose sindromi i zorrëve të irrituara ose sindromi, sëmundja e refluksit, etj.) Sëmundjet kardiovaskulare (përfshirë kolesterolin e lartë) Sëmundjet e çalimës së tiroides (përfshirë diabetin) Sëmundjen e lëkurës (ekzemat e puçrrave, psoraisis, dermatitis, etj.) Çrregullimi dhe/ose Depresioni Naturopatia fokusohet gjithashtu në mjekësinë ushqyese dhe mund të ndihmojë individët në përcaktimin e ndjeshmërisë ushqimore dhe dietën më të përshtatshme për çdo paraqitje individuale. Puna laboratorike mund të bëhet edhe nëpërmjet mjekut tonë naturopatik dhe mbulohet nga disa plane të zgjeruara të kujdesit shëndetësor.

Frequently Asked Questions

Kur duhet të shkoj te një mjek natyral?

Në përgjithësi, është e rëndësishme të vizitoni mjekun tuaj naturopatik sezonalisht për të siguruar që sistemi juaj të jetë i ekuilibruar.

Për shqetësime më akute ose të menjëhershme, shpesh naturopati juaj do të sugjerojë vizita çdo 2-4 javë derisa të menaxhohet dhe do të rekomandohet një plan mirëmbajtjeje me vizita çdo 6-12 javë.

Cili është ndryshimi midis naturopatisë dhe homeopatisë?

Naturopatia është një lloj mjekësie individuale që bashkon mjekësinë moderne dhe kërkimin shkencor me modalitetet e lashta të shërimit si Herbalizmi dhe Mjekësia Tradicionale Kineze. Naturopatët janë të trajnuar mjekësisht dhe fokusohen në stimulimin e aftësisë së trupit për të shëruar veten përmes mjeteve natyrore.

Homeopatia është një modalitet që funksionon në parimin e “të ngjashme shëron si”; substancat (si bimët dhe mineralet) merren në sasi shumë të vogla për të kuruar simptomat që do të shkaktonin nëse merren në sasi të mëdha.

Naturopatët janë të trajnuar në homeopati dhe mund ta përfshijnë këtë në planin tuaj individual të trajtimit.

A do të ndërhyjë takimi me një naturopat në marrëdhënien time me mjekun tim?

Jo. Në varësi të dëshirave tuaja, kujdesi juaj naturopatik dhe kujdesi mjekësor mund të mbahen krejtësisht të ndara ose naturopati juaj mund të ndërlidhet me ofruesit tuaj të tjerë mjekësorë për të ofruar kujdes të integruar.

Naturopatët janë të trajnuar në farmakologji dhe mjekësi moderne; ky kuptim i lejon një naturopat të kombinojë trajtimet e tyre në mënyrë të sigurt dhe efektive krahas çdo kujdesi tjetër mjekësor që mund të merrni ose medikamenteve që mund të merrni.

Naturopatët gjithashtu mund të kapërcejnë hendekun dhe të rekomandojnë lëndë ushqyese që përndryshe mund të varfërohen nga medikamentet që po merrni, ose të ofrojnë trajtime natyrale për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave që mund të përjetoni si rezultat i kujdesit mjekësor konvencional. Shpesh, përdorimi i ilaçeve naturopatike zvogëlon nevojën për ndërhyrje të tjera mjekësore.

A mbulohet mjekësia naturopatike nga OHIP apo sigurimi im?

Mjekësia Naturopatike nuk mbulohet nga OHIP, por mbulohet nga shumica e planeve të zgjeruara të kujdesit shëndetësor. Ju lutemi kontrolloni me ofruesin tuaj të përfitimeve përpara takimit tuaj. Klinika e Mjekësisë Sportive do t’ju japë një faturë për t’ia dorëzuar kompanisë suaj të sigurimit për rimbursim.

A kam nevojë për një referim për të parë një mjek natyral në Klinikën e Mjekësisë Sportive?

Ju nuk keni nevojë për një referim, por mund të rezervoni me recepsionin tonë në kohën e lirë

A po pranon “Mjekësia Sportive” Wellness Albania një pacient të ri për neuropati?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.