asian-woman-patient-with-bandage-compression-knee-brace-support-injury-bed-nursing-hospital-healthcare-medical-support

CFARE ESHTE NJE SUPORT GJURI I PERSONALIZUAR?

Një suport gjuri i personalizuar ndërtohet sipas matjeve të sakta dhe të marra nga mesi i kofshës së pacientit deri në mes të pulpes të anës së dëmtuar. Mbështetja është projektuar për t’iu përshtatur vetëm dimensioneve të këmbës së atij pacienti.

Një mbajtëse me porosi përbëhet nga dy menteshat policentrike (metalike) me ingranazhe të ndërtuara në një kornizë të ngurtë të përbërë karboni. Mbajtësja mbahet në këmbën e pacientit nga një seri rripash Velcro që janë të siguruara në mbajtëse.

Suportet e personalizuar të gjurit kufizojnë përkthimin dhe rrotullimin tibial të artikulacionit së gjurit (dëmtim ACL/PCL), mbështesin art. e gjurit me lëvizje anash (për dëmtimin LCL/MCL) dhe lehtesojne kete artikulacion (dëmtim menisk/osteoartrit).

Çfarë kushtesh

trajtohen dhe/ose përmirësohen me nje suportues te personalizuar?

Kushtet e zakonshme të trajtuara përfshijnë: Prishje ligamenti ACL
Riparimi post-operativ i ligamentit ACL
Shqyerja e meniskut
Debridimi ose riparimi i meniskut pas operacionit
Lëndimi i ligamentit MCL ose LCL
Osteoartriti njëkompartmental i gjurit (OA)
Prishje ligamenti PCL

Frequently Asked Questions

Si mund ta porosis Suportuesin tim?

Rezervoni një takim në Klinikë për t’u matur për suportuesin e gjurit tuaj të personalizuar.

Pasi të merret mbajtësja nga DonJoy, do të kontaktoheni për një takim pasues për t’ju edukuar stafi ynë se si të aplikoni mbajtësen tuaj

Sa kohë do të duhet para se të marr suportuesin tim?

Një porosi standarde zgjat afërsisht 2 javë. Një porosi urgjente mund të zgjasë 3-5 ditë pune.

Po sikur Suportuesi im të ndalojë së montuari në vitin e parë pas blerjes?

Nëse mbajtësja juaj nuk përshtatet siç duhet, ne do ta rimasim dhe rindërtojmë mbajtësin (deri në 1 vit pas krijimit fillestar të mbajtësit).

Pas 1 viti, çdo rimatje dhe rimontim vijnë me një tarifë shtesë.

Po sikur të më duhet një zëvendësim i pjesëve të buta në suportuesin tim?

Rinovimet mund të kryhen me një tarifë shtesë, në varësi të pjesëve që kanë nevojë për zëvendësim ose riparim. Ju lutemi të kontaktoni drejtpërdrejt me Klinikën për më shumë informacion.

Pse duhet të marr një suportues gjuri me porosi në vend të një të rregullt nga farmacia?

Një Defiance 3 me menteshë forcepoint ose mbajtëse A22 ofrojnë suportim maksimal për dëmtimet e ACL (ndalon përkthimin e tibisë dhe kufizon disa rrotullime).

Braçet Defiance 3 me menteshë standarde shkarkojnë nyjen e gjurit kur është i pranishëm osteoartriti njëkompartmental ose lëndimi i meniskut.

Mentesha standarde Defiance 3 ofron mbështetje maksimale për lëndimet MCL dhe LCL.

A mbulohen mbajtëset e gjurit me porosi nga OHIP ose programi i pajisjeve ndihmëse (ADP)?

Jo, mbajtëset e gjurit me porosi nuk mbulohen nga OHIP ose ADP.

A kam nevojë për një referim për të marrë një mbajtës gjuri me porosi në Klinikën e Mjekësisë Sportive?

Shumica e kompanive të sigurimit do të kërkojnë një letër referimi fizike për të mbuluar koston e suportuesit. Ju lutemi, kontrolloni me ofruesin tuaj të sigurimit përpara se të porosisni suportuesin tuaj për t’u siguruar që jeni në gjendje të kërkoni suportuesin tuaj dhe për të gjetur se çfarë dokumentacioni mund të kërkoni.

A duhet të jem pacient i Klinikës së Mjekësisë Sportive për të blerë një suportues gjuri me porosi?

Jo, nuk keni nevojë të jeni pacient i Klinikës për të blerë një suportuese gjuri me porosi. Jo anëtarët janë shumë të mirëpritur.

A mund ta përdor suportuesin tim në ujë?

Po, ju mund ta lagni suportuesin pasi është i papërshkueshëm nga uji. Rekomandojmë që mbajtëset dhe pjesët e buta (d.m.th., rripat, veshjet, jastëkët) të thahen në ajër pas ekspozimit në ujë.

A mund të bëj ski me suportuesin tim?

Po! Suportuesi është projektuar për t’u përdorur gjatë skijimit ose skijimit në ujë.

Si ta pastroj suportuesin tim? Po sikur mentesha ime të bëhet e vështirë për t’u lëvizur?

Për të pastruar veshjet, rripat dhe jastëkët:

  • Hiqni suportuesin
  • Lani duart me ujë ose detergjent të butë
  • Shpëlajeni mirë me ujë të ftohtë
  • Lëreni të thahet në ajër
  • Linjat e pastra dhe të thata do të rezultojnë në më pak irritime të lëkurës

Për të pastruar kornizën e suportuesi dhe menteshat:

  • Fshijeni me një leckë të lagur

Nuk është e nevojshme të lyeni me vaj mentesha. Nëse menteshat bëhen të vështira për t’u lëvizur ose nuk funksionojnë normalisht, ato duhet të riparohen. Kjo mund të mbulohet nga garancia, nëse ende brenda kornizës kohore të specifikuar.

A pranon Klinika e Mjekësisë Sportive klientë të rinj për suportuesin e gjurit me porosi?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.