young-family-with-small-baby-husband-having-headache

CFARE ESHTE CAP PLANI I KUJDESIT TE TRAUMAVE?

CAP përdor diagnostifikime dhe trajtime shumë efektive të përdorura gjerësisht nga atletët elitare teknologjinë e testimit sensor dhe motor të Brain Gauge dhe Pemën e Simptomave. Këto mjete na lejojnë të gjurmojmë shkaqet rrënjësore të simptomave që një pacient po përjeton. Plani i Kujdesit CAP krijohet duke analizuar testet diagnostike dhe duke i përafruar ato me trajtimin e duhur, terapistët dhe tekniket e rehabilitimit. Rezultatet e testit mund të tregojnë nevojën për një gamë të gjerë ndërhyrjesh terapeutike si trajnimi okular motorik, terapia manuale, trajnimi vestibular dhe ushqyerja.

Trajtimi i

përshkruar në bazë të testeve diagnostike është i njëjtë për të gjithë apo është i individualizuar?

Çdo rast është i individualizuar për rezultatet nga testet e secilit pacient. Teknologjia RAM mat funksionin e qafës në lidhje me kërkesat specifike të sportit për të vlerësuar rrezikun e tronditjes dhe për të zbutur atë rrezik me ushtrime specifike sportive të dizajnuara shkencërisht, të përshtatura në mënyrë të pavarur për nuancat specifike të atletit dhe rast pas rasti. Plani i kujdesit për CAP do të detajojë nevojat rast pas rasti.

Frequently Asked Questions

A do të kem një praktikues apo do të përfshihet një ekip praktikuesish në kujdesin tim?

Në varësi të rastit tuaj, ju mund të përfundoni duke punuar me një ekip terapistësh të trajnuar për t’ju ndihmuar në fusha të ndryshme të rehabilitimit tuaj. Këto mund të përfshijnë fizioterapistë, kiropraktorë, terapistë atletikë, terapistë masazhesh dhe mjekë naturopatikë.

A ka trauma specifike që do të shërbeheshin mirë nga këto oferta?

Nëse jeni duke vuajtur nga një traume e fundit, keni pasur një traume disa muaj më parë dhe simptomat vazhdojnë ende, ose nëse keni pasur një traume vite më parë dhe nuk jeni ndjerë kurrë 100% të shëruar, mund të përfitoni nga testimi dhe trajtimi.

A ka disa trauma që nuk do të ndihmoheshin nga ky trajtim?

Përgjigja ndaj trajtimit është e ndryshme për çdo traume , por sfida për kujdesin ndaj traumave historikisht ka qenë se qasja pavarësisht nga individi është relativisht standarde. Me teknologjinë CAP ne do të jemi në gjendje të vlerësojmë funksionin në një mënyrë që do t’i japë pacientit informacion rreth funksionit të tij që mund të ndryshojë qasjen e pacientit për të menaxhuar gjendjen e tyre dhe për të përmirësuar simptomat e tyre.

What can the patient expect during their initial testing?

Vlerësimi fillestar për dikë që ka një traum të dyshuar ose që paraqet një histori traume do të përfshijë një histori të detajuar dhe ekzaminim të plotë fizik. Pas historisë dhe provimit fizik, do të kryhet testimi CAP për të kuptuar më mirë funksionin e trurit dhe forcën e qafës. Koha totale për këtë vlerësim do të jetë ndërmjet 45 – 60 minuta.

A duhet të jem pacient i Klinikës së Mjekësisë Sportive për të marrë kujdesin për traume në klinikë?

Po! Ju lutemi telefononi +355.694035501 ose na dërgoni email sot për të rezervuar takimin tuaj.